سفارشات 35413111-051
واردات 600 هزار تنی محصولات چاپی به کشور در 9 ماه گذشته

محمود رضا برازش از واردات 600 هزار تنی محصولات چاپی به کشور در 9 ماه گذشته خبر داد و گفت این میزان با شمارگان تقریبی 7 میلیارد عددی وارد شده است.

مدیر کل دفتر چاپ و نشر وزارت  ارشاد در چهاردهمین جشن صنعت با اشاره به جایگاه صنعت چاپ گفت: مقام محترم وزارت از همان ابتدا به مقوله اقتصاد فرهنگ توجه ویژه‌ای داشتند. با توجه به آمار موجود صنعت چاپ بزرگترین صنعت فرهنگی کشور است، به طوری که با بیش از 100 هزار میلیارد ریال گردش مالی، شاید از نظر اقتصادی از تمام صنایع فرهنگی دیگر بزرگتر باشد. البته در سایر کشورهای جهان نیز چنین است به طوری که گردش مالی صنعت چاپ در جهان حدود 800 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

وی با اشاره به واردات عظیم محصولات چاپی به کشور گفت: بر اساس مجوزهای صادر شده، در 9 ماه گذشته بیش از 600 هزار تن انواع محصولات چاپی با تیراژ تقریبی 7 میلیارد عدد وارد کشور شده‌ است. از سوی دیگر بسیاری از چاپخانه‌های کشور با کمبود سفارش مواجه هستند. آنچه‌ که در مرحله نخست به نظر می‌رسد عدم هماهنگی تجهیزات چاپی کشور با در خواست و نیاز بازار است. برای درک صحیح و رفع این نقیصه اولین گام داشتن اطلاعاتی قابل اتکا از چاپخانه‌های کشور و تجهیزات آن‌هاست.

برازش با تاکید بر ایجاد بانک اطلاعات در حوزه چاپ گفت: ایجاد این بانک اطلاعاتی خواست همه مسئولین و دست‌اندرکاران است. نبود تجهیزات سخت افزاری، نرم افزاری و امکانات ارتباطی مناسب مانع تحقق این امر شده است. امیدواریم با دستور مقام محترم وزارت این موانع رفع و اتوماسیون خدمات چاپ و طرح آمارگیری سراسری در سال جاری محقق شود. متاسفانه در نبود آمار و اطلاعات دقیق، سرمایه‌گذاری‌ها و خرید تجهیزات اغلب از روی حدس و گمان و یا رایزنی‌های محدود انجام می‌شود که منطقی به نظر نمی‌رسد.

مدیرکل دفتر چاپ و نشر با اشاره به تقویت زیرساخت‌های صنعت عنوان کرد: گام بعدی ایجاد و تقویت نظام مهندسی چاپ و بسته‌بندی و تشکیل هسته‌های علمی مشاوره و اجرای پروژه‌های چاپی است. با کمک متخصصین امیدورایم این نهادها پا گرفته و در توسعه صنعت چاپ نقش مهمی ایفا کنند.

وی ادامه داد: گام سوم کمک به تجهیز و توسعه صنعت چاپ است. این صنعت نیز مانند سایر صنایع به سرعت در حال تغییر و پیشرفت است. یکی از دلایل انبوه واردات کمبود تجهیزات مناسب و روزآمد در کشور است.

برازش عدم ارایه وام‌های کم بهره را یکی از مشکلات موجود بر سر راه تجهیز چاپخانه‌ها عنان کرد و اظهار داشت: وام‌هایی با کارمزدهای بیست درصد و بیشتر، انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری ایجاد نمی‌کند. انتظار بر این است این صنعت نیز مانند سایر صنایع و کشاورزی از تسهیلات کم‌بهره و طولانی مدت استفاده نماید. لازم به ذکر است ضعف صنعت چاپ سبب می‌شود محصولات صنعتی و کشاورزی در بسته بندی‌های نامناسب ارایه شوند و یا مشکل واردات و یا خام فروشی گسترش یابد. همچنین یکی از راه‌های کمک به این صنعت و کاهش واردات محصولات چاپی، کنترل و تنظیم ورود محصولات به کمک تعرفه‌های واردات است.

مدیرکل دفتر چاپ و نشر افزود: در ماه‌های پایانی سال‌ گذشته هنگامی که آمارهای واردات ارایه شد، نمایندگان محترم پیشنهاد اخذ تعرفه واردات محصولات چاپی را مصوب کردند. انتظار بر این است این مصوبه مجلس محترم با دقت کامل اجرا و سهم هر بخش برای رفع مشکل واردات آن مشخص شود. با توجه به آمارهای واردات و قیمت تقریبی آن‌ها، برآورد می‌شود سالانه بیش از 20 هزار میلیارد ریال محصولات چاپی به کشور وارد شود.  اگر مصوبه مزبور بطور کامل تخصیص یابد و صندوق حمایت از توسعه صنعت چاپ تشکیل شود، بخش عمده‌ای از کمک‌های لازم برای توسعه و تجهیز صنعت چاپ با دریافت وام‌های کم بهره محقق می‌شود.

وی تولید مواد اولیه صنعت چاپ را ضرورتی دیگر دانست و گفت: تولید مواد اولیه صنعت چاپ و بسته‌بندی از مسائل استراتژیک کشور است. برای مثال کمبود کاغذ در مقاطعی در کشور ایجاد بحران نمود اما با ایجاد صندوق ذکر شده تحولی در تولیدات داخلی می‌توان انتظار داشت.

چهاردهمین جشن صنعت چاپ کشور با حضور علی جنتی، وزیر ارشاد، سید عباس صالحی و جمعی از فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ در تالار وحدت تهران برگزار شد.


۱۳۹۳ شنبه ۲۲ شهريور ساعت 16:37

www.ipina.ir