به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) محمدعلی انصاری درباره نقش صنعت چاپ در حوزه فرهنگی کشور اظهار کرد: امروزه بستر فرهنگی کشور توسط اهرم صنعت چاپ انجام میشود. برای بهتر شدن در حوزه فرهنگی باید به توسعه چاپ پرداخت. صنعت چاپ به حمایتهای دولت نیاز دارد زیرا همه منتظر هستیم که بعد از چندین سال بحث مالیات چاپخانهداران حل شود.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان اصفهان با اشاره به وضعیت صنعت چاپ استان اصفهان، گفت: وضعیت چاپ استان اصفهان هم، مانند سایر استانهای کشور با مشکلاتی مانند کمکاری و مالیات همراه است. اگر مسائل مالیاتی و ارزشافزوده برطرف شود، روزهای خوبی در انتظار صنعت چاپ است.
وی ادامه داد: با روی کار آمدن دولت یازدهم شاهد کاهش قیمت مواد اولیه صنعت چاپ بودیم اما این به تنهایی کافی نیست و بازار نیاز به یک تحول اساسی دارد.
انصاریپور با اشاره به برنامههای جشنواره صنعت چاپ، اظهار کرد: بهزودی شاهد افتتاح کتابخانه تخصصی صنعت چاپ در دانشگاه علمی و کاربردی اصفهان خواهیم بود و این برنامه همزمان با جشن چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ در اصفهان انجام میشود.
این چاپخانهدار اصفهانی با اشاره به نقش پیشکسوتان در صنعت چاپ، گفت: با استفاده از راهکارهای متفاوت باید از تجربه پیشکسوتان استفاده کرد. یکی از این راهها مکتوب کردن تجربه آنهاست که باعث میشود تجربه چندین ساله آنها از بین نرود.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان اصفهان با اشاره به موضوع مالیات، گفت: برای یک بار هم که شده باید مسئولان صنفی و دولتی صنعت چاپ دور هم جمع شوند و بحث مالیات را به شکل کامل بررسی کنند تا شاهد پایان مشکل مالیات چاپخانهداران باشیم. توقع ما این است که قانون معافیت چاپخانهداران به شکل کامل اجرا شود.
انصاریپور افزود: نظارت کامل بر فعالیتهای دفاتر فنی یکی دیگر از کارهایی است که میتواند به بهبود وضعیت صنعت چاپ کمک کند زیرا این دفاتر کارهای چاپی را قبول میکنند و با خارج کردن کار از استان، باعث فلج شدن صنعت چاپ اصفهان میشوند.
صنعت چاپ نیازمند نگاهی نو است
محمدرضا سوقندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به ضرورت ایجاد نگاه جدید در صنعت چاپ، عنوان کرد: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و آمدن چاپ دیجیتال، صنعت چاپ نیازمند نگاهی نو است زیرا اگر بخواهیم با تکنولوژی قدیمی ادامه دهیم، نمیتوانیم پاسخگوی نیازها باشیم. توجه به صنعت چاپ میتواند باعث بهبود زیرساختهای فرهنگی کشور شود.
وی ادامه داد: اگر چه صنعت چاپ به عنوان صنعتی مادر شناخته میشود اما حیات و رشد آن با صنایع دیگر گره خورده است. اگر چرخه فعالیت صنایعی مانند بستهبندی، نشر و تبلیغات فعال باشد بدون شک صنعت چاپ نیز به جایگاه واقعی خود نزدیک خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ایجاد بنگاههای اقتصادی را یکی از راههای موثر در تقویت صنعت چاپ کشور دانست و گفت: ایجاد بنگاههای اقتصادی برای صنعت چاپ میتواند یکی از راهکارهای حل مشکلات این صنعت باشد. ایجاد شهرکهای چاپ در دولتهای گذشته طرح درستی بود اما در اقتصاد مقاومتی که نیازمند دستیابی به بازار منطقه است، باید بنگاههای اقتصادی را تاسیس کنیم تا بتوانیم ارزآوری داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر به صنعت چاپ نگاه داخلی داشته باشیم نمیتوانیم پیشرفت کنیم زیرا اگر خواهان پیشرفت هستیم، بازار هدف باید کشورهای منطقه باشد. برای این کار نیاز به ورود تکنولوژی و ایجاد ساختار جدید است. صنعت چاپ امروز از تسهیلاتی که سایر صنایع مانند خودروسازی و فولاد استفاده می کند بیبهره است و باید در برخی دستورالعملها تجدیدنظر شود.
سوقندی با اشاره به برگزاری چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ، اظهار کرد: امیدوارم جشنواره صنعت چاپ باتوجه به نقش مهم و تاثیرگذارش موقعیتی را فراهم کند که این صنعت نه در گفتار بلکه در عمل بتواند با کشورهای پیشرفته رقابت کند.
وی ادامه داد: مسابقات صنعت چاپ امروز به جایگاه واقعی خود نزدیک شده است چرا که شرکتکنندگان به این نتیجه رسیدهاند که در صورت برگزیده شدن، نامشان در میان اهالی صنعت چاپ شناخته میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در بخش پایانی صحبتهایش، گفت: خوشبختانه شرایط جغرافیایی کشور برای صادرات محصولات چاپی بسیار مناسب است و با یک برنامهریزی مناسب میتوان بازار منطقه را در دست گرفت.
دانشگاه میرعماد از بهترین مراکز آموزش آکادمیک چاپ است
موسی احمدی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در توضیح وضعیت صنعت چاپ استان قزوین، اظهار کرد: قزوین یکی از قطبهای صنعتی کشور است و به همین دلیل بستر بسیار مناسبی برای رشد صنعت چاپ فراهم کرده است.
وی ادامه داد: البته اهالی چاپ قزوین با مشکلاتی مواجه هستند که امیدواریم با برقراری یک ارتباط مناسب میان دولت و صنف بسیاری از این مشکلات نظیر مالیات و عدم ارائه تسهیلات حل شود تا برای انجام یک کار چاپی خوب مجبور نباشیم به تهران یا قم مراجعه کنیم.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به نقش آموزش در پیشرفت صنعت چاپ کشور گفت: ما باید فعالیتهای صنعت چاپ را افزایش داده و با یک دید آکادمیک جلو برویم زیرا امروز به حدی صنایع پیشرفت کردهاند که صرفا با تکیه بر تجربه نمیتوان جلو رفت و علم نیاز است.
وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر دانشگاه میرعماد قزوین یکی از بهترین مراکز آموزش آکادمیک صنعت چاپ کشور است که سالانه چند ده فارغ التحصیل صنعت چاپ را به جامعه تحویل میدهد. نکتهای که در بحث آموزش باید به آن نگاهی ویژه داشت، بحث تغییر سرفصلهای درسی است زیرا بسیار قدیمی شدهاند و نیاز به بازنگری دارند.
احمدی با اشاره به فضای سرمایهگذاری برای صنعت چاپ گفت: باید فضایی ایجاد شود که سرمایهگذاران به این نتیجه برسند که سرمایهگذاری در این صنعت سودآور است. خوشبختانه در چند سال گذشته تمام افرادی که در بخش بستهبندی سرمایهگذاری کردند به نتیجه مطلوبی رسیدهاند.
وی ادامه داد: با توجه به پیشرفت صنعت بستهبندی اگر بخش نشر در گذشته 80 درصد صنعت چاپ را تشکیل میداد، امروز این سهم به کمتر از 20 درصد رسیده است که تمام این شواهد نشان از گسترش بخش بستهبندی دارد.
جشن خانواده صنعت چاپ شنبه (22 شهریور) در تالار وحدت برگزار میشود.
16 شهريور 1393 ساعت 12:45 خبرگزاری کتاب ایران |