اسکندر خمسهپور، عضو هیاتمدیره انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ درباره صنعت چاپ و جایگاه آن در کشور، اظهار کرد: صنعت چاپ امروز به یک واحد صنفی ختم نمیشود زیرا صنایع بسیاری به چاپ وابسته هستند و سطح کار نسبت به گذشته تغییر کرده است. در حال حاضر توصیف وضعیت صنعت چاپ خیلی سخت است چرا که امروز یک کانون تبلیغاتی و یک چاپخانه بزرگ، هر دو عضو صنعت چاپ هستند.
به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران، وی افزود: در حال حاضر با رواج رسانههای مجازی شاهد کاهش محصولات چاپی در حوزه نشر هستیم و باید فرهنگسازی کنیم تا کتاب در سبد خانواده قرار گیرد. کاهش شمارگان کتاب به دلیل گرانی آن نیست و گران بودن کتاب بهانه است زیرا در برابر خرجهای روزانه، خرید یک کتاب 20 هزار تومانی هزینه چندانی محسوب نمیشود.
این پیشکسوت صنعت چاپ در توضیح جایگاه فعلی صنعت چاپ، گفت: متاسفانه به دلیل عدم سرمایهگذاریهای لازم با وضعیت آرمانی فاصله زیادی داریم. امروز صنعت چاپ با 50 سال گذشته تفاوتهای زیادی کرده و باید به سرعت خودمان را به دنیا برسانیم.
مدیر چاپخانه ورنی چاپ درباره شرایط رونق گرفتن صنعت چاپ در کشور، گفت: برای رونق در صنعت چاپ نیاز است که واردات، صادرات و تولید فعال باشد اما متاسفانه امروز هر سه رکن اصلی با مشکل مواجه شدهاند.
خمسهپور درباره عملکرد یکساله دولت تدبیر و امید در حوزه چاپ، اظهار کرد: اکنون وقت مناسبی برای قضاوت عملکرد دولت نیست زیرا یک سال از شروع دولت یازدهم گذشته و همین که در این مدت کوتاه جلو افزایش قیمتها گرفته شده که کار بسیار بزرگی محسوب میشود.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ، عنوان کرد: هر ساله مراسم تکریم از مقام پیشکسوتان در جشنواره صنعت چاپ برگزار میشود. این اقدام پسندیدهای است زیرا پیشکسوتان الگوی جوانانی هستند که تازه وارد این صنعت شدهاند.
خمسهپور افزود: تشکیل اتاق فکر برای صنعت چاپ در وزارت ارشاد میتواند به کمک صنعت چاپ بیاید و راههای درآمدزایی را مشخص کند. امیدوارم حمایتهای دولتی به کمک صنعت چاپ بشتابد تا بهزودی شاهد حضور کشورمان در میان کشورهای پیشرفته صنعت چاپ باشیم.
نوشته شده در تاریخ ۱۲ / ۰۶ / ۱۳۹۳ در ساعت : ۱۲ : ۱۴
آژانس خبری چاپ و بسته بندی